GDPR

Politica de confidentialitate a prelucrarii datelor cu caracter personal - Producton
 
PRODUCTON este o companie inovatoare, cu o istorie de peste 25 ani in piata romaneasca de vanzare a echipamentelor IT&C, consumabile si servicii aferente, adaugand valoare prin experienta acumulata din operarea intr-o piata cu ritm de crestere rapid.
 
PRODUCTON este deplin raspunzatoare de procesarea datelor cu caracter personal pe care le colecteaza in desfasurarea cotidiana a activitatilor sale si va garanteaza protectia acestor date cu caracter personal conform prevederilor Regulamentului UE 679/2016 (GDPR).
Acest document explica tipul de date cu caracter personal pe care le colectam, modul si motivul pentru care le colectam si durata pentru care pastram aceste date.
 
1. INFORMATII GENERALE
 
1.1. PRODUCTON este un operator de date cu caracter personal asa cum este definit de legislatia in vigoare, specific Regulamentul GDPR. Aceasta inseamna ca societatea este entitatea legala care detine controlul datelor cu caracter personal colectate si decide asupra modului de prelucrare, drept urmare PRODUCTON si-a implementat in procesele de afaceri o serie de politici, proceduri, masuri tehnice si organizationale pentru securizarea acestor date si pentru a asigura respectarea drepturilor persoanelor vizate.
 
1.2. DATELE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE
 
PRODUCTON colecteaza date cu caracter personal despre dumneavoastra din mai multe surse:
 
1.2.1. SURSE PUBLICE
PRODUCTON colecteaza date financiare despre persoane juridice si date cu caracter personal despre actionarii, administratorii, reprezentantii legali si cenzorii acestor persoane juridice  din surse publice precum, dar fara a fi limitate la acestea: Registrul Comertului, Monitorul Oficial, ANAF, Ministerul de Finante, Buletinul Procedurilor de Insolventa, Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, Ministerul Justitiei.
 
1.2.2. SURSE DE NATURA IT&C
 
Atunci cand vizitati website-urile PRODUCTON, vom colecta informatii despre dumneavoastra utilizand programe denumite “cookies”, programe care salveaza fisiere de mici dimensiuni pe echipamentul dumneavoastra.
Cookie-urile nu sunt virusi si ne permit noua sa va identificam la urmatoarea vizita pe website-ul nostru, pentru a imbunatati si personaliza serviciile pe care vi le oferim prin intermediul website-ului nostru.
Atunci cand doriti sa va abonati la newsletter-ele noastre vom colecta adresa dumneavoastra de email.
Daca veti dori sa comandati echipamente online va trebui sa va creati cont pe website-urile noastre, unde vom avea nevoie sa inregistram numele si prenumele dumneavoastra, adresa de livrare, numarul de telefon si adresa de email.
 
 
1.3. SCOPUL SI LEGALITATEA PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL
 
PRODUCTON utilizeaza datele dumneavostra cu caracter personal legal, in totala conformitate cu prevederile Regulamentului 679/2016 GDPR, specific art.6.1, astfel:
1.3.1 In baza consimtamantului dumneavoastra, pentru:
      o    Newslettere personalizate pentru subiectele de interes;
      o    Comunicarea cu dumneavoastra
      o    Informari despre PRODUCTON.
 
1.3.2 Pentru executarea contractelor comerciale:
      o    In intocmirea si transmiterea de oferte comerciale pentru contracte;
      o    In livrarea serviciilor contractate si pentru indeplinirea obligatiilor contractuale;
      o    Pentru initierea de conturi de utilizatori;
      o    Pentru suport tehnic necesar executarii contractului.
 
1.3.3 In interesul nostru legitim:
      o    Pentru dezvoltarea serviciilor noastre potrivit nevoilor si cerintelor dumneavoastra;
      o    Pentru operarea eficienta a sistemelor si aplicatiilor IT&C de colectare, stocare si procesare a informatiilor comerciale;
      o    Pentru imbunatatirea securitatii sistemelor si aplicatiilor IT&C.
 
1.3.4 Pentru indeplinirea obligatiilor noastre legale:
      o    In cazul cererilor primite de la autoritatile de stat competente vom coopera si furniza date, inclusiv date cu caracter personal, cu verificarea atenta a legalitatii acestor cereri;
      o    Vom coopera cu autoritatile competente in situatii care implica activitati ilegale, activitati de frauda s.a., furnizand date (inclusiv date cu caracter personal) dupa ce verificam legalitatea cererilor.
 
In cazul in care vom avea nevoie sa prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal in alte scopuri decat cele descrise in acest document, o vom face doar cu informarea sau consimtamantul dumneavoastra aprioric.
 
1.4. MODUL DE STOCARE SI PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL
 
Datele cu caracter personal colectate de noi sunt stocate si prelucrate in locatiile PRODUCTON, dar si in cloud, la furnizori de servicii a infrastructurii IT&C sau furnizori de aplicatii specifice.
 
In dezvoltarea infrastructurii IT&C PRODUCTON a tinut cont de cele mai bune practici din domeniu, astfel:
      o    Perimetrul virtual al organizatiei este securizat cu echipamente de tip firewall;
      o    Aplicatiile specifice activitatii PRODUCTON sunt actualizate periodic pe masura ce furnizorii de tehnologie publica patch-uri;
      o    Serverele si echipamentele utilizatorilor sunt protejate cu aplicatii antivirus si anti-malware;
      o    Echipamentele utilizatorilor si anumite baze de date critice sunt protejate cu aplicatii de criptare;
      o    Aplicatiile critice sunt implementate catre furnizori de infrastructura si aplicatii in cloud, care asigura o disponibilitate a serviciului de 100%;
      o    Accesul la sisteme si aplicatii al utilizatorilor este controlat si monitorizat;
      o    Infrastructura critica de comunicatii este asigurata cu sisteme de alimentare cu energie de urgenta;
 
PRODUCTON nu va face publice si nu va transfera catre entitati neautorizate datele dumneavoastra personale.
 
1.5. DURATA STOCARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL
 
Datele dumneavostra cu caracter personal vor fi stocate strict pe durata necesara indeplinirii scopului pentru care au fost colectate sau pe durata impusa de indeplinirea obligatiilor legale.
Dupa aceasta perioada datele dumneavostra cu caracter personal vor fi sterse.
 
 
1.6. DREPTURILE DUMNEAVOASTRA CONFORM REGULAMENTULUI 679/2016 GDPR
 
      o    Dreptul de acces la date: dreptul de a obtine de la PRODUCTON la cerere si in mod gratuit, confirmarea faptului ca datele dumneavostra sunt sau nu prelucrate.
      o    Dreptul de interventie asupra datelor: dreptul de a obtine, la cerere si în mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea, stergerea sau restrictionarea prelucrarii datelor care nu este conforma legii, în special a datelor incomplete si inexacte.
      o    Dreptul de opozitie:
•    dreptul de a va opune în orice moment, din motive întemeiate si legitime legate de situatia dumneavoastra particulara, ca datele care va vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazului în care exista prevederi legale contrare sau un interes legitim al operatorului;
•    dreptul de a va opune în orice moment, în mod gratuit si fara nici o justificare, printr-o cerere întocmita în forma scrisa, datata si semnata, ca datele care va vizeaza sa fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului sau al unui tert sau sa fie dezvaluite unor terti;
     o    Dreptul la portabilitatea datelor;
     o    Dreptul de a solicita încetarea transmiterii de mesaje promotionale.
     o    Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care ar produce efecte juridice
 
In cazul in care doriti sa va exercitati aceste aceste drepturi, respectiv dreptul de acces la date, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de opozitie si dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, puteti inainta o cerere scrisa, datata si semnata catre gdpr@producton.ro.
Oricare dintre drepturile mentionate anterior pot fi exercitate prin intermediul dreptului de a va adresa justitiei la instantele competente si/sau a dreptului de a inainta o plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro).
 
În scopul functionarii programului "Magazin de încredere" dupa cumparaturile efectuate pe acest site, adresa de e-mail si numele produsului cumparat vor fi transmise catre compari.ro (Compari.ro fiind în proprietatea Naspers OCS Hungary Kft. Ungaria, 1074 Budapesta, strada Rákóczi nr. 70-72., Cod fiscal: 24868291-2-42, CUI: 01-09-186759). Scopul transmiterii datelor este cererea feedback-ului clientilor si afisarea opiniilor lor pe site. Datele transmise astfel sunt tratate de catre Naspers OCS Hungary Kft. conform politicii de gestiune si protejare a datelor www.compari.ro."
 
2. WEBSITE-URILE PRODUCTON
 
PRODUCTON colecteaza pe website-ul www.stradait.ro doar acele date cu caracter personal pe care ni le oferiti voluntar prin formulare online necesare pentru inregistrarea unui cont de utilizator sau prin cookie-urile proprii sau ale tertelor parti necesare pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.
 
2.1. COOKIES
 
Cookie-urile asigura functionarea corecta a website-ului nostru si sunt programe (date) de dimensiuni foarte mici stocate pe computerul dumneavoastra care permit webserver-ului nostru sa va “recunoasca” (in fapt sa identifice web browser-ul utilizat de dumneavostra), in sensul in care va tine minte actiunile si preferintele dumneavoastra in timp.
 
2.2. CATEGORII DE COOKIE-uri
o    Cookie-uri de sesiune (temporare) - acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al web browser-ului pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe website-ul respectiv sau inchide fereastra web browser-ului (de exemplu: in momentul logarii/delogarii pe un cont de utilizator);
      o    Cookie-uri Persistente - Acestea sunt stocate pe computerul dumneavoastra si persista pe durata de viata prestabilita pentru cookie;
      o    Cookie-uri ale unor terte parti sunt tot cookie-uri persistente si sunt plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv si care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie transmisa publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.
 
2.3. NEACCEPTAREA COOKIE-URILOR
 
Toate web browser-ele moderne va dau optiunea sa nu acceptati cookie-urile. Trebuie sa tineti cont de faptul ca daca nu acceptati cookie-urile este posibil ca anumite pagini de pe website-urile noastre sa nu functioneze optim.
De exemplu, daca stergeti cookie-urile de pe dispozitivul dumneavoastra, toate preferintele pe care le-ati configurat pentru website-urile pe care le vizitati se vor pierde.
Pentru modificarea preferintelor dumneavostra in ceea ce priveste cookie-urile va recomandam, ca functie de webrowser-ul utilizat, sa actionati conform urmatoarelor ghiduri:
      o    Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences 
      o    Google Chrome: https://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647&p=cpn_cookies
      o    Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/block-or-allow-cookies
      o    Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042
2.4. INFORMATII ADITIONALE DESPRE COOKIE
Informatii aditionale despre cookies pot fi aflate din urmatoarele surse:
      o    http://www.allaboutcookies.org
      o    http://youronlinechoices.com/uk/download-guide  
 
3. CONTACT PRODUCTON
 
Pentru orice intrebari despre modul de prelucrare al datelor cu caracter personal va invitam sa ne contactati pe adresa de email gdpr@producton.ro.
In cererea dumneavostra va rugam sa va identificati si sa detaliati solicitarea dumneavoastra cu informatii despre relatia pe care o aveti cu PRODUCTON si perioada.
Ne rezervam dreptul de a verifica identitatea dumneavoastra conform prevederilor Regulamentului 679/2016 GDPR.
 
4. ACTUALIZAREA POLITICII DE CONFIDENTIALITATE PRODUCTON
 
Prezenta politica de confidentialitate este revizuita periodic pentru a include toate masurile tehnice si organizatorice introduse de PRODUCTON pentru a contribui la un mediu informatic echilibrat si securizat.
 
In aceasta sectiune sunt indicate conditiile in care PRODUCTON SRL permite utilizarea site-ului de catre potentialii vizitatori sau clienti.
 
Accesând si navigand pe acest site, acceptati conditiile de utilizare descrise în continuare.
 
1. Utilizatorul este de acord sa foloseasca serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru numai in scopuri legale. Utilizatorul se obliga:
a. sa nu modifice, distribuie, transmita, afiseze, publice, reproduca, acorde licente, creeze produse derivate, transfere sau vinda orice fel de informatie sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul acestui site;
b. sa nu foloseasca si sa nu permita vreunui tert sa foloseasca informatiile si serviciile disponibile pe site-ul www.stradait.ro pentru a transmite sau a receptiona materiale care contravin dispozitiilor legale in vigoare sau au un continut obscen, abuziv, vulgar, defaimator, ofensator, amenintator, incalca orice drept de proprietate intelectuala sau afecteaza intimitatea altei persoane, indeamna la ura rasiala, etnica sau este in orice alt mod ofensator;
c. sa nu desfasoare activitatea de cracking sau hacking, sau a atacurilor de tipul "Denial of Service". Utilizatorii care violeaza securitatea sistemelor sau retelelor vor fi actionati in instanta, civil si penal.
 
2. Utilizatorul este de acord sa exonereze de raspundere si sa nu actioneze PRODUCTON SRL in justitie atat cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, rezultata din utilizarea serviciului sau a retelei de comunicatii a PRODUCTON SRL si a Internetului de catre Utilizator, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), costuri, actiuni, procese, pretentii, cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecata) sau alte raspunderi, suferite in vreun fel sau provocate direct de PRODUCTON SRL ca urmare a incalcarii sau ignorarii de catre Utilizator a acestor conditii.
 
3. Utilizatorul declara in mod expres ca intelege si este de acord cu urmatoarele afirmatii:
I. Utilizarea serviciilor si a informatiilor prezentate pe site-ul nostru se face pe propria raspundere. Serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru sunt furnizate pe principiul "asa cum sunt" sau "asa cum sunt disponibile". PRODUCTON SRL nu este responsabil pentru nici o pierdere suferita de catre Utilizator, directa sau indirecta, rezultata din sau legata in orice fel de folosirea sau gradul de performanta al serviciului, a acestui site web sau site-urilor web in legatura cu acesta.
II. PRODUCTON SRL nu ofera nici o garantie ca:
• serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru indeplinesc toate cerintele dumneavoastra
• serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru sunt furnizate neintrerupt, la timp, sigur sau fara erori
• orice eroare de program este corectata
• serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru care sunt puse la dispozitia utilizatorilor sunt lipsite de virusi sau alte componente care ar putea dauna utilizatorilor si nu poate fi responsabil de vreo actiune pe baza respectivelor informatii sau a serviciilor.
 
In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date (e.g. in cazul existentei unui pret derizoriu, disproportionat fata de valoarea de piata a bunului), ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.
 
III. Orice material descarcat sau obtinut in alt fel prin utilizarea serviciilor si a informatiilor puse la dispozitie de catre PRODUCTON SRL se afla astfel la discretia si poate fi folosit doar pe riscul propriu al Utilizatorului. Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate computerului de pe care sunt accesate serviciile si informatiile sau de alte pierderi de date ce pot rezulta din descarcarea oricaror materiale.
 
IV. Nici un sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de catre Utilizator de la PRODUCTON SRL prin intermediul serviciului, nu creaza o garantie care nu este stipulata expres in Conditiile de Prestare a serviciilor de telecomunicatii.
 
4. Utilizatorul ia la cunostinta ca PRODUCTON SRL nu ofera nici un fel de garantii privind securitatea informatiilor care trec prin reteaua sa de comunicatii si prin Internet.
 
5. Orice includere de link-uri spre alte site-uri sau retele este facuta numai pentru ajutorul Utilizatorului si nu implica in nici un fel raspunderea PRODUCTON SRL pentru materialul disponibil pe sau prin acele site-uri sau retele si nici vreo asociere cu operatorii lor. Utilizatorul acceseaza acele site-uri si le foloseste produsele si serviciile exclusiv pe propriul risc.
 
6. PRODUCTON SRL nu garanteaza ca serviciile sau materialele furnizate de terte surse sunt acceptabile si disponibile in orice zona a Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza alt continut sau servicii de pe site-uri ale unor terti, PRODUCTON SRL nu este responsabila pentru respectarea de catre Utilizator a legilor locale sau a altor acte normative in vigoare in acele tari.
 
7. Utilizatorul declara in mod expres ca a luat la cunostinta de faptul ca toate reprezentarile stilizate, toate logo-urile si simbolurile asociate si combinatii ale acestora cu oricare cuvant sau simbol grafic, folosite pe acest site, sunt marci inregistrate ale PRODUCTON SRL sau ale companiilor asociate si/sau afiliate si sunt protejate de legislatia in vigoare.
 
8. Prin accesarea acestui site sunteti de acord cu faptul ca PRODUCTON SRL are dreptul de a prelucra datele cu caracter personal ale dumnevoastra, dezvaluite ca urmare a folosirii serviciilor si a informatiilor afisate pe site-ul www.stradait.ro.
 
9. Modificari ale conditiilor - PRODUCTON SRL poate modifica prezentele conditii la anumite intervale de timp fara a anunta Utilizatorul. Astfel de modificari vor fi aduse la cunostinta Utilizatorului prin afisare pe site-ul www.stradait.ro. Modificarile facute astfel sunt socotite a fi acceptate de catre Utilizator daca acesta continua sa foloseasca serviciile si informatiile dupa afisarea lor pe site-ul web.
 
10. Jurisdictie. Prin accesarea acestui site, Utilizatorul accepta ca acest contract si orice disputa legata de el sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile Romaniei, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti de pe teritoriul Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.
 
11. Confidentialitate. PRODUCTON SRL nu garanteaza ca folosirea de catre Utilizator a acestui site este confidentiala. PRODUCTON SRL nu este responsabil pentru nici o paguba pe care o sufera Utilizatorul sau alta persoana ca rezultat al confidentialitatii cu privire la folosirea de catre Utilizator a acestui site. Orice informatie pe care UTILIZATORUL o dezvaluie pe site poate sa nu fie in siguranta pe durata transmiterii ei prin Internet. Terte parti au posibilitatea de a intercepta transmisiunile pe care le face Utilizatorul cand foloseste acest site web. Unele servicii pe care le acceseaza Utilizatorul pe acest site ii permit PRODUCTON SRL sa primeasca informatii cu caracter personal.
 
Acest site foloseste tehnologie de profilare anonima a traficului
Pentru a imbunatati experienta utilizatorilor sai, acest website foloseste tehnologia Avandor de profilare anonima a traficului web. In acest fel, interactiunile dvs de pe unele site-uri sunt colectate si analizate construindu-se un portret robot anonim ce poate fi utilizat la personalizarea mesajelor si reclamelor pe care le vedeti online.
Sistemul este 100% anonim si nu contine nici o informatie care va poate identifica personal.